Dining rooms require the latest trends. And as the trends go, black and dull ends … #WoodWorking


Dining rooms require the latest trends. And as the trends go, black ends a #WoodWorking

Från tidiga tider i USA (USA), fram till 1970-talet, koncentrerades mycket familjeaktivitet i vardagsrummet i ett hem. Även känd som "mottagningsrummet" tog hembakare gäster dit så snart de kom in i hemmet. Detta rum innehöll de bästa sittplatserna och möblerna. Där hängde draperierna fint runt fönstren. Ett litet piano kan finnas i rummet. En vas med färska snittblommor och en skål fylld med nötter eller mynta kan vila på soffbordet. "Ät något medan jag hämtar kaffe i köket," kan en hembakare säga till gästerna.

Hålls obefläckat rena, i vardagsrummet gjorde det möjligt för hembakaren att underhålla gäster utan att de kom långt in i bostaden (där rörelser lurade). En hembakare kan bekvämt delta i artig och intressant konversation och göra intryck på gästerna i vardagsrummet. Den platsen, det mest formella, kappa-och-slips rummet i huset, utstrålade sofistikering och renlighet och det ordlöst identifierade familjen som stigande i social status (eller inte gjorde det). Men bostäderna förändrades i USA på 1970-talet då människor ville uttrycka sig, att ha mer val, och de brydde sig mindre om vad gäster tyckte om dem.

De brydde sig mer om att konfigurera sitt hem med fantasifullt och användbart bostadsyta. Även i dag har de flesta nybyggda hus, liksom de som byggdes före 1970-talet, vardagsrum. Ändå familjerummet (där radion en gång vilade, då tv-apparaten satt, och nu monteras bredbilds-TV på en vägg) praktiskt taget både familjen och deras gäster. Underhållning i den digitala tidsåldern, inte en enkel konversation, kräver tillgång till digitalt innehåll (inget klädsel nödvändigt eller önskat).

Hemägare började renovera sina vardagsrum till hemmakontor, ett speciellt rum med skrivbord, en datorarbetsstation och tillgång online. Då utvecklades datorarbetsstationen till att bli källan till datorspel och många tidigare vardagsrum och kontor blev online-spelrum. Varken datoranvändning eller spel kräver nu sekvestering i ett rum. En surfplatta eller en bärbar dator möjliggör mobil datoranvändning och en smart telefon möjliggör onlinespel.

Var lämnar detta det gamla vardagsrummet? Vissa människor placerar en bar där, komplett med ett biljardbord. För andra människor har detta blivit gäst sovrummet (stängt med en åtkomstdörr till ett komplett badrum). Husdjur får ibland utrymmet för sig själva, komplett med sin säng, leksaker, en hundesbar (en hund med bar och vatten och kibble) och en åtkomstdörr placerad vid botten av ytterdörren. Några av dessa idéer är mer vettiga än ett vardagsrum utan liv, ett spök av bugtspöken och dammkaniner. # Tag1writer